Loading
mame informate
Autentificare
share us
Autentificare
share us
 
 
Articole din

 
Surse de informare prenatala

21.02.2016
 

Educatia prenatala are rolul de a furniza informatia clara si reala direct de la specialistii in domeniu pentru a ajuta femeia in timpul sarcinii, nasterii si postpartum. Majoritatea femeilor gravide se asteapta sa primeasca toate informatiile legate de sarcina si nastere de la medicul ginecolog. Este normal ca acesta sa fie prima sursa de informare, dar de cele mai multe ori timpul limitat alocat vizitelor prenatale corelat cu emotiile viitoarei mamici nu permit transmiterea, respectiv solicitarea tuturor informatiilor pe care ar trebui sa le contina educatia prenatala. Asadar, la cine apelam?

Rudele si prietenele sunt adeseori consultate, dar tineti cont ca fiecare femeie si fiecare nastere este unica, astfel ca ce a functionat la ele s-ar putea sa nu va ajute si pe dumneavoastra. De asemenea, website-urile si revistele abunda de sfaturi cu privire la sarcina, nastere si alaptare, dar verificati si cine a scris articolele respective. In cazul in care informatiile nu vin din partea unor specialisti, riscul ca acestea sa ajunga distorsionate sau eronate, este de cele mai multe ori, mare.

Specialistii care va pot ajuta cu informatii corecte referitoare la evolutia sarcinii, nastere, precum si alaptare si ingrijirea nou nascutului sunt:

  • Educatorul Prenatal Lamaze – de regula organizeaza cursuri complexe in care vorbeste despre sarcina, nastere, sustinerea partenerei, exercitii de relaxare si respiratie pentru a diminua durerea in timpul travaliului.
  • Moasa – puteti apela la moasele din spital sau puteti contacta o moasa independenta care sa va asiste la nastere si cu care sa discutati in prealabil aspectele fiziologice ale nasterii normale.
  • Doula – va poate oferi suport emotional si informatii referitoare la cum sa faceti fata travaliului.
  • Medicul pediatru sau neonatolog – in unele spitale, cabinete sau asociatii medicii organizeaza cursuri de puericultura in care se vorbeste despre ingrijirea si cresterea bebelusului.
  • Consultantul in alaptare – va va ajuta in prevenirea si rezolvarea problemelor legate de alaptare
  • Kinetoterapeutul – unele centre specializate predau un program special de exercitii fizice adaptate perioadei de sarcina, in functie de trimestru.

Unii dintre acesti specialisti participa la intalniri sau seminarii organizate de diverse asociatii pentru viitoarele mamici sau isi organizeaza propriile cursuri. Daca aveti posibilitatea este bine sa participati la astfel de evenimente pentru ca astfel aveti ocazia sa adresati direct toate intrebarile dumneavoastra si sa va lamuriti toate neclaritatile.

 

Adauga un comentariu

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti autentificat
 
 
cod antispam:captcha
 


cu termenii si conditii
 camp obligatoriu. 
 
 

Alte comentarii

Articole din

 

NEWSLETTER

Adresa email incorecta
 

CONTACT

Phoenicia Business Center, strada Turturelelor 11, etaj 2, sector 3, Bucuresti, ROMANIA.

Telefon: +40 021.425.55.66

Email:  office@hyllan.ro

http://www.scrolltotop.com/